Min gode, varme, fine og trygge fødselsdoula Anette❤️
Anette kom hjem til oss for en fødselsforberedende samtale, slik at hun var best mulig forberedt på hva jeg som fødende, og vi som par ønsket og hadde behov for gjennom fødselen.
Anette er tilgjengelig i tiden før fødsel, når nervene pirrer og tankene svirrer. Hun hjalp meg gjennom vanskelige tanker og stress da babyen lot vente på seg i 10 dager med overtid.
Med sine sterke hender hjalp hun meg gjennom rier. Hun er tilstede uten å ta for mye plass, og hun er akkurat der jeg trenger henne gjennom hele fødselen. Anette er full av kunnskap, omsorg og humor.
Anette kommer på barselbesøk i løpet av de første ukene, hun tørker og kapsler inn morkake om man ønsker, og hun svarer på spørsmål om babyen, bæring, amming og såre rifter.
Alle fødende trenger en doula som Anette❤️
— Andrea, 2.gangsmamma og hjemmeføder
doulapictureblog3.jpg

Hvorfor doula? Om Doulaeffekten

Det finnes en betydelig mengde forskning som viser at kvinner som har kontinuerlig omsorg gjennom hele fødselsforløpet har kortere og mindre kompliserte fødsler, de bruker mindre smertestillende midler og rapporterer om en mer positiv opplevelse av fødselen.

Effekten kan blant annet skyldes at doulaen gjør kvinnen mer trygg og avslappet og forhindrer frykt og angst. Frykt og angst er følelser som fører til produksjon av blant annet adrenalin, og som hemmer de naturlige fødselshormonene oxytocin og endorfin.

15042042_1222526357803547_4803830117452726450_o.jpg

”Tilstedeværelsen af en doula under hele fødslen kan reducere frekvensen af kejsersnit med op til 45 %, forkorte længden af fødslen med 25 %, mindske forbruget af smertelindring med 31 % og reducere forbruget af vefremkaldende medicin med 50 %”, den såkaldte doulaeffekt 

(Klaus Marshall MD, The Doula Book).

”Den vigtigste og bedst dokumenterede non-farmakologiske smertebehandling er tilstedeværelse af en professionel person, en doula, på fødestuen. Metaanalyser viser, at tilstedeværelsen af en doula medfører kortere fødselsforløb, mindre behov for smertelindring og færre indgreb i fødslerne”

 (ugeskrift for læger, Danmark 2005).